Het jaar 2019

Het is weer het einde van het jaar, dus tijd om weer even terug te kijken

Het is weer het einde van het jaar, dus tijd om weer even terug te kijken

2019 was voor mij een jaar van herstel.
Nadat ik in augustus 2018 een hartaanval had gehad, welke 7 weken later gevolgd werd door een hartstilstand waarbij ik ook bijna 15 minuten zonder lucht zat, en 4 dagen in coma heb gelegen, heeft mijn lichaam een ​​klap gehad, waarvan ik nog steeds aan het herstellen ben.

Nadat ik mijn getuigenis had gedeeld over alles wat ik had ervaren, wilde ik de liefde van God met meer mensen delen en hen waarschuwen voor het gevaar van de manier waarop velen van hen door het leven gingen, maar het duurde nog tot eind maart van dit jaar voordat mijn ogen mij toestonden weer kleine stukjes te schrijven.

Tot maart deelde ik dus vooral berichten en films die anderen hadden gepost, op de tijdlijn van mijn profiel. Hoewel ik het nog steeds moeilijk had met mijn ogen, plaatste ik eind maart mijn eerste bericht op mijn website en mijn tijdlijn. Alle berichten zijn nog steeds te vinden op https://devotionals.harryschoemaker.nl en met hulp van de archieven en agenda kunt u die eerste berichten ook nu nog gemakkelijk terugvinden.

Die eerste berichten gingen naar 4 personen, maar al snel groeide het aantal en binnen enkele dagen bereikte mijn account de limiet van Facebook van maximaal 5.000 vrienden. Dus opende ik een 2e account, en kort daarna een 3e en 4e account. Ongeveer een maand lang werden mijn berichten gezien door de 20.000 vrienden, en toen werd mij gevraagd om de berichten ook in groepen te posten.

Ik accepteerde alle uitnodigingen die ik ontving tot ik dagelijks in meer dan 120 groepen schreef, en ongeveer 6 maanden nadat ik begon, konden de berichten door meer dan 10 miljoen mensen worden gezien. Duizenden mensen lieten me weten hoeveel ze de berichten waardeerden, en honderden zeiden dat ze lid werden van de verschillende groepen om ze te kunnen lezen. Sommige groepen zijn in die tijd zelfs in omvang verdubbeld.

Maar op een of andere manier begonnen verschillende beheerders problemen met me te krijgen.
Sommigen omdat ik een oude vertaling (KJV) gebruikte naast andere vertalingen (ze wilden dat ik stopte met het gebruik van de KJV), en anderen omdat ik ook andere vertalingen gebruikte en niet alleen de King James Versie. (Ze wilden dat ik alleen de KJV zou gebruiken). Om een ​​lang verhaal kort te maken, ik werd uit al die groepen verwijderd omdat ik niet alleen die vertaling gebruikte, waarvan zij wilden dat ik zou gebruiken.

Verschillende groepen blokkeerden me (voor het leven, zeiden ze).
Ik vond en vind het triest voor die mensen die lid werden van die groepen om mijn berichten te kunnen lezen. Maar ik kon geen contact meer met hen opnemen, dus kon ik ze ook niet informeren dat ik een eigen groep met de naam “Ekklesia” was begonnen.
Later kwam ik erachter dat er nog zes groepen waren met dezelfde naam, waarvan sommige begonnen nadat ik mijn groep startte, dus veranderde ik de naam in “The Worldwide Ekklesia”.

Ondertussen bleven de uitnodigingen om de berichten ook in hun groepen te plaatsen binnenkomen, en dus groeide het aantal groepen waar ik mijn berichten plaatste, en daarmee groeide ook het aantal mensen dat de dagelijkse devotionals kon lezen.

In september, een half jaar nadat ik begon, begon Facebook problemen met me te krijgen. Iets over te snel groeien, in te veel groepen schrijven, teveel invloed hebben, Europese regels, enz. enz.
Hoe dan ook, ik werd een paar weken geblokkeerd, maar daarna kon ik opnieuw schrijven, en zag toen dat 3 van mijn accounts verdwenen waren, en dat ik niet langer lid was van al die groepen waar ik ooit lid van was geweest. Ik wilde me weer bij hen aansluiten, maar dat bleek niet meer te kunnen. Ook kon ik geen enkele pagina meer “liken”. Ook vandaag kan dat nog niet.

Dus meer dan 15.000 vrienden en volgers op die accounts, en meer dan 10 miljoen mensen in die groepen, zien mijn berichten nu niet meer, en opnieuw heb ik geen enkele manier om hen uit te nodigen voor mijn groep, of om hen te laten weten waar ze de berichten konden vinden.

Even kwam het idee bij me op om maar te stoppen met Facebook, maar ik stopte niet. Ik kon niet stoppen.

Terwijl dit aan de gang was, werd ik opgeroepen voor de operatie aan huidkanker, en die (open) wonden (één is erg groot), zijn nu in het proces van genezing.

Ik vraag me af wat er zal volgen, dus ik kijk uit naar wat God het komende jaar gaat doen. Ik vertrouw erop dat Hij me verder zal leiden op Zijn weg, en me woorden zal geven om met jullie te delen.

Laat me tot slot jullie allen prettige kerstdagen en Gods rijke zegen toewensen voor het komende jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *