De heraut

Lucas 1:77
Om Zijn volk kennis der zaligheid te geven,
in vergeving hunner zonden.

De oude priester (Zacharia) heeft, nadat zijn tong is losgemaakt, gezongen van het heil dat de Heer zou laten geschieden.

Wanneer Zacharia zingt, dan geeft hij daarin aan dat Johannes aan zijn volk zal vertellen hoe ze gered kunnen worden, en hoe ze vergeving kunnen krijgen voor hun ongehoorzaamheid aan God.‭

Johannes zal de mensen oproepen tot bekering in verwijzen naar de Christus, die na hem komen zou. Niet hij is belangrijk, maar de Messias, de Christus, voor Wie Johannes de Doper uitging als een heraut die de komst van de grote Koning aankondigt.

Johannes begon met het volk kennis te geven van Gods zaligheid. Jezus Die na hem kwam zou dat verder duidelijk maken, en die zaligheid en verlossing voor ons uitwerken.

Van onszelf weten wij niets.
Wij zijn mensen die door de duisternis, die in ons is, onwetend zijn geworden.
Toen de mens in zonde viel, stierf hij geestelijk, en was daar niets dan geestelijke duisternis.
Wij reizen geestelijk gezien door een donkere nacht, op de tast naar de eeuwigheid, zonder zelfs maar te beseffen wat die eeuwigheid voor ons inhoudt. En kennis van de zaligheid hebben wij van onszelf al helemaal niet.

Wanneer we ons ervan bewust worden in welke duisternis we leven, dan hebben we geen idee vanwaar het licht ooit zal moeten komen, tenzij God door Zijn genade iemand op je pad brengt die je dat duidelijk kan maken.

De Heer doet dat door bediening van de Geest en het Woord.
Hij wijst in dat woord, en door de predikers van dat woord aan, in Wie de zaligheid alleen te vinden is.

Dat is alleen door Jezus, Die Zijn leven voor u en voor mij gegeven heeft.
Hij is de Énige waardoor je tot de Vader kunt komen. Alle andere wegen leiden je via een omweg terug naar de duisternis. Alleen Jezus is de Zaligmaker, alleen Hij maakt Zijn volk zalig, en alleen Hij bevrijdt hen van hun zonden.

De heraut mag niet op zichzelf wijzen, maar Hij zal altijd van zichzelf afwijzen naar de koning. En zo verwees Johannes alleen naar Jezus, en zo zal ook vandaag iedere échte dienstknecht van Jezus, alleen naar Jezus verwijzen.
Zodra de naam van de heraut mee gaat tellen (denk aan de valse leraars en predikers), dan gaat dat ten koste van de Naam van de Koning. Een Heraut ontleed immers zijn betekenis uitsluitend aan de Koning die na hem komt, en Wiens komst hij aankondigt.

~~~~~

Internet http://harryschoemaker.nl
~
ENGLISH
Read more of these messages at: https://devotionals.harryschoemaker.nl
It is a pity that my pages, and the group on Facebook have been deleted
~
NEDERLANDS
Lees meer van deze berichten op: https://overdenkingen.harryschoemaker.nl
Het is jammer dat mijn pagina’s, en de groep op Facebook verwijderd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *